Groepen:

Peuterspeelzaal - 2 tot 4 jaar

Wat heeft de peuterspeelzaal te bieden?


Ontmoeten: De kinderen ontmoeten op de peuterspeelzaal veel andere kinderen. Ze leren samen spelen in een veilige omgeving. Door samen te spelen leert uw kind rekening te houden met anderen.

Ontdekken: Een kind is elke dag bezig met het ontdekken van de wereld om zich heen. Dit doet de peuter op heel veel verschillende manieren: door te praten, te luisteren, te lachen, te kijken, te tekenen, te plakken, te bouwen, te rennen en ga zo maar door... het peuterspel is hierbij heel belangrijk, want: SPELEN IS LEREN

Ontwikkelen: In de leeftijd van 2 tot 4 jaar maken kinderen een stormachtige ontwikkeling door. Ieder kind doet dit op zijn eigen wijze in zijn eigen tempo. De peuterspeelzaalleid(st)er sluit aan bij de ontwikkeling van ieder individueel kind en stimuleert deze ontwikkeling.

Als uw kind naar de peuterspeelzaal mag komen, is het voor u en uw kind prettig als u eerst een kennismakingsbezoek brengt. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij de peuterspeelzaalleid(st)er. Zo kan uw kind al een klein beetje aan de omgeving wennen. Het is voor het kind toch spannend voor de eerste keer naar de peuterspeelzaal. Een goede voorbereiding helpt uw kind hier snel overheen.
Als er over uw kind bijzonderheden te vertellen zijn zoals bijvoorbeeld een allergie, zindelijkheid of bepaald gedrag, dan vragen wij u om dit met de peuterspeelzaalleid(st)er bij de eerste kennismaking te bespreken.